Gävle Konserthus

Bo Karlberg är arkitekten som ligger bakom Konserthuset i Gävles minst sagt unika formgivning. Uppbringat på platsen där Strömbadet tidigare låg har nu konserthuset blivit en central mötesplats för såväl musiker som konferensgäster och hungriga restaurangbesökare sedan 1998.

Ett stolsben skickades till oss på Polman´s för att genomgå en vidareutveckling till vad som skulle komma att bli en slags gradindon som ventilerar konsertsalarna. Efter noggranna laboreringar från våran sida kom vi fram till rätt hålarea för detta ändamål. I samarbete med stolstillverkaren framställdes så dessa mycket funktionella och diskreta stolsbensdon. Höga krav ställdes på ljudnivån eftersom att musiken här ska ljuda. Våra luftdon återfinns även i andra utföranden i cafeterian, repetitionsrummen och i konferenssalarna.



 

Fler lösningar